Omáčka ze zelených rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ze zelených rajčat
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8915 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,3 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Rajčata |
500 g | Rajčata zelená |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tabasco |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,6mg |
Draslík | 528,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Rajčata, Rajčata zelená, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ze zelených rajčat postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou cibuli a česnek. Poté přidáme a podusíme na kostičky nakrájená rajčata. (červená rajčata předem oloupeme). |
2 | Přimícháme zeleninový vývar, ocet, cukr, sůl a tabasco a zvolna cca 20min provaříme. |
3 | Omáčku prolisujeme přes síto a přidáme nasekané bylinky. |
4 | Omáčka je vhodná k masu, zejména k telecím řízkům. |