Vaječná sedlina s majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná sedlina s majonézou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 8965 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 264,1mg |
Draslík | 102,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná sedlina s majonézou postup přípravy receptu:
1 | V osoleném mléce rozšleháme vejce, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a strouhanku. |
2 | Směs nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy, vložíme do vodní lázně, přiklopíme a v troubě vaříme asi 15 minut. |
3 | Vychladlý pokrm krájíme na porce a podáváme s majonézou. |
Vypadá to skvěle