Vejce v bílé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v bílé omáčce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8974 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 254,5mg |
Draslík | 106,7mg |
Vláknina | 567,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v bílé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme mlékem, osolíme a povaříme asi 10 minut. |
2 | Nakonec přidáme natvrdo uvařená, na plátky nakrájená vejce, pokrm posypeme sekanou petrželkou a ihned podáváme. |