Jednoduchý recept

Slepice na slanině

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Slepice na slanině 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 898

Ingredience

200 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
150 g Slanina vepřová
2500 g Slepice
30 g Sůl
50 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 196kJ
1% Sacharidy 4 g
37% Tuky 28 g
73% Sodík 1 g
108% Bílkoviny 61 g

Slepice na slanině postup přípravy receptu:

1

Slepice očistíme, omyjeme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř je mírně osolíme.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme dávku tuku. Osmahneme na něm do zlatavé barvy cibuli jemně nakrájenou.

3

Cibuli zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a přidáme pepř a nové koření. Uvedeme do varu.

4

Do vařícího základu vložíme slepice a za občasného přelévání šťávou je dusíme doměkka.

5

Měkké slepice vyjmeme, šťávu přisolíme a krátce převaříme.

6

Při podávání slepici nasekneme klouby a přeléváme necezenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept