Hlávkový salát se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9181 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
10 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
100 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 2,8mg |
Draslík | 101,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát omyjeme a rozebereme na listy. |
2 | Připravíme zálivku z oleje, octa, soli, pepře a cukru. Nalijeme ji na salát a povrch posypeme na oleji udušenými žampiony. |
3 | Hotový salát ozdobíme nasekanou petrželkou. |