Jednoduchý recept

Čočková s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9431

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
40 g Tuk
1250 ml Voda pitná
0,3 l Zakysaná smetana
100 g Zelí kysané
1 stroužek Česnek
150 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 659kJ
10% Sacharidy 36 g
31% Tuky 23 g
14% Sodík 277 mg
23% Bílkoviny 13 g

Čočková s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Čočku předem probereme, propláchneme a namočíme do vody. Uvaříme do poloměkka. Zelí překrájíme a přidáme k čočce.

2

Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou cibulovou jíšku.

3

Polévku jíškou zahustíme a ještě asi 10 minut povaříme.

4

Hotovou polévku opepříme, osolíme a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept