Celer zapečený se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer zapečený se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9470 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
50 g | Houby čerstvé |
250 ml | Hovězí vývar základní |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 575,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer zapečený se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vyjmeme jej a nakrájíme na plátky. |
2 | Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu celeru a na ni vrstvu uvařených, nasekaných hub promíchaných s nasekanou šunkou a nakrájenými rajčaty. Zalijeme moukou rozmíchanou s vývarem a povařenou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéci. |