Holoubata pečená s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata pečená s nádivkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9557 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nádivka | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 ks | Petržel - nať |
58 g | Strouhanka |
1 ks | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Holoubata pečená s nádivkou | |
2 ks | Holoubata |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 270,0mg |
Draslík | 490,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Mandle, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Holoubata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata pečená s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Příprava nádivky : |
2 | Žloutky utřeme s máslem, osolíme, okořeníme, přidáme navlhčenou strouhanou housku v mléce, jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na závěr přimícháme mandle nebo trochu vláčné strouhané žemle. |
3 | Holoubata vykucháme, osolíme, volátka spolu s břišní dutinou naplníme volně nádivkou. |
4 | Holoubata pečeme na másle zhruba hodinu za častého polévání vypečenou šťávou. |
5 | Upečená holoubata rozkrojíme podélně na poloviny a podáváme s bramborami nebo kompotem. |