Jednoduchý recept

Kapr smažený v žampionovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 957

Ingredience

1000 g Kapr obecný
100 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Olej stolní
1,5 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
200 g Tuk
120 g Vejce slepičí
0,5 dl Víno bílé
140 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 584kJ
2% Sacharidy 8 g
38% Tuky 28 g
44% Sodík 872 mg
37% Bílkoviny 21 g

Kapr smažený v žampionovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Maso nakrájíme na porce, mírně osolíme a opepříme.

2

Z vajec rozšlehaných s vínem, z prosáté mouky, očištěných, omytých a na plátky nakrájených žampionů a trochy oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.

3

Po usmažení kapra ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept