Studená okurková s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená okurková s jogurtem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9584 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Máta |
2 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
2 kávová lžička | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 321kJ
9% Sacharidy 33 g
22% Tuky 16 g
27% Sodík 538 mg
25% Bílkoviny 14 g
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 42,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Máta, Okurka salátová, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená okurková s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Okurku oloupeme a nastrouháme. Jogurt utřeme dohladka a spolu s octem, olejem a kořením promícháme s okurkou. |
2 | Dokořeníme dle chuti a ihned podáváme. |
Poznámka
Mátu a kopr jemně rozsekáme.