Zelná lehká - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná lehká
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9612 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 185g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 72g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 155,4mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná lehká postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Do rozehřátého oleje dáme zeleninu a cibuli, mimo brambor, chvíly podusíme a zalijeme vývarem. Přiklopíme a na mírném ohni chvíly dusíme. |
3 | Nakonec přidáme oloupané, nadrobno pokrájené brambory, když změknou, polévku okořeníme dle chuti a podáváme. |