Vařený hrách se slaninou a škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený hrách se slaninou a škvarky
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9671 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Hrách loupaný |
50 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
100 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
139% Kalorie 2,743 kcal
Kilojoule 11 475kJ
69% Sacharidy 249 g
155% Tuky 116 g
54% Sodík 1 g
307% Bílkoviny 173 g
Uhlovodany | 660,0mg |
---|---|
Cholesterol | 116,5mg |
Draslík | 215,6mg |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený hrách se slaninou a škvarky postup přípravy receptu:
1 | Hrách přebereme, propláchneme a necháme máčet ve studené vodě. |
2 | Uvaříme doměkka, scedíme a při podávání mastíme rozškvařenou slaninou nebo rozpuštěným sádlem se škvarky. |