Recept

Houskový knedlík třený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 9680

Ingredience

0,3 l Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
140 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

200% Kalorie 3,953 kcal
Kilojoule 16 540kJ
125% Sacharidy 449 g
257% Tuky 193 g
38% Sodík 767 mg
169% Bílkoviny 95 g

Houskový knedlík třený postup přípravy receptu:

1

Žloutky a tuk utřeme do pěny, postupně vmícháme vlažné, osolené mléko, střídavě s moukou.

2

Do těsta zapracujeme na tuku osmahnuté, drobně nakrájené žemle a nakonec tuhý sníh z bílků.

3

Těsto zavážeme do navlhčeného ubrousku a vaříme hodinu v osolené vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept