Vepřová kýta dušená na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta dušená na pivě
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Pepř černý celý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunkový salám |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 345,9mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 88g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 94,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Nové koření celé, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta dušená na pivě postup přípravy receptu:
1 | Kýtu otřeme, protkneme klínky salámu, osolíme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Kýtu vyjmeme a do výpeku dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 2 dl piva a trochou horkého vývaru, rozmícháme, vložíme kýtu, koření a dusíme, občas podlijeme výpekem. |
2 | Když je maso měkké, vyjmeme a nakrájíme na porce. |
3 | Z výpeku odstraníme zrnka koření, vmícháme protlak a krátce povaříme. |
4 | Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo zeleninovým salátem. |
Poznámka
Pokrm nepřipravujeme z plzeňského piva, zhořkl by.