Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunkový salám |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 169,3mg |
Draslík | 377,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. |
2 | Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku. |
3 | Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli. |
4 | Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví. |
5 | Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem. |