Gratinované vepřové plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované vepřové plátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 9794 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
8 plátek | Šunkový salám |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 plátek | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 41,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 26,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované vepřové plátky postup přípravy receptu:
1 | Plátky naklepeme, roztlačíme, zaprášíme paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. |
2 | Plátky vložíme do gratinovacích misek nebo nízké zapékací nádoby, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, nakrájenou cibulí, strouhaným sýrem a zakapeme rozpuštěným máslem. |
3 | Dáme pod rozehřátý gril nebo do horké trouby a gratinujeme, až sýr zezlátne. |
Poznámka
Podáváme s hranolky a zeleninovým salátem.