Dušené vepřové ledvinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové ledvinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 9818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 408,5mg |
Draslík | 326,1mg |
Vláknina | 931,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové ledvinky postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme, odstraníme tuk a močovody. Důkladně vypereme ve studené vodě. Osušíme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Na rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme ledvinky, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, podlijeme, okořeníme a dusíme doměkka. |
3 | Hotové ledvinky osolíme a podáváme s brambory, rýží nebo chlebem. |