Telecí přírodní pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí přírodní pečeně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 9831 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 128,9mg |
Draslík | 587,0mg |
Vláknina | 865,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Telecí kýta, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí přírodní pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, osolíme a na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran. Přidáme omytou neoloupanou cibuli, trochu podlijeme a vložíme do středně vyhřáté trouby. |
2 | Během pečení maso podléváme výpekem. Když je maso pečené, zaprášíme výpek moukou a krátce podusíme. |
3 | Maso nakrájíme na porce, podáváme s brambory nebo rýží a kompotem. |
Poznámka
Může být i plec.