Kuře Marengo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Marengo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9942 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 339,5mg |
Draslík | 903,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kuře, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře Marengo postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné kuře rozdělímena menší kousky. |
2 | Jemně nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli a osolené kousky kuřete. Vše opečeme. |
3 | Nakonec přidáme plátky šunky, opepříme a pečeme dorůžova. Do hotové šťávy přidáme citronovou kůru. |
4 | Podáváme s rýží, dušenou zeleninou nebo s toasty. |