Omáčky - ostatní

Omáčky jsou jednou ze specialit české kuchyně. Mezi nejvíce oblíbené patří koprová omáčka, rajská omáčka, znojemská nebo houbová omáčka a různých receptů na ně je zde samozřejmě nejvíce. Mezi recepty nechybí ale ani křenová omáčka, sýrová omáčka na těstoviny a mnohé další. Omáčky mohou být nejen klasické a teplé, připravují se i omáčky studené nebo sladké - a zde najdete recepty i na ně. Určitě vás zaujmou i různé dipy a dresinky. 

Seřadit
Nalezeno 69 receptů
Zobrazení

Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Sušené houby propláchneme a zalijeme trochou vývaru. Uvaříme je doměkka (vývar z hub použijeme do omáčky). Na horkém tuku zpěníme jemně nakrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Svaříme mléko nebo smetanu, přidáme mouku, kmín, sůl a na jemno posekaný čerstvý kopr. Vaříme 15 minut. Opatrně rozklepneme vejce, postupně aby...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Z mouky, mléka a oleje připravíme bešamel. Do vařícího bešamelu přimícháme nastrouhanou nivu a osolíme. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Ryzce nakrájíme a podusíme na oleji, zalijeme jogurtem nebo kyselým mlékem s moukou a za stáleho míchání zahustíme. Podáváme s knedlíky nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme. Bylinky omyjeme, necháme okapat a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Ostružiny přebereme, omyjeme a necháme okapat. Smícháme s cukrem a citronovou šťávou. Přivedeme k varu 325ml vody s rumem, přidáme ostružiny a asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Do mixéru vložíme nasekané cibulky, sýr, smetanu, worcesterskou omáčku a rozmixujeme do hladké pasty. Ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Ředkev a cibuli nastrouháme, smícháme s prolisovaným česnekem, octem, cukrem a jogurtem. Ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a necháme 30min...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Do mixéru vložíme petrželku, nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, sušené oregano, rozdrcenou chilli papričku, ocet a olej a rozmixujeme na hustou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V míse smícháme žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř a šleháme metličkami cca 1min, dokud nevznikne hustá krémová hmota. Ve sklenici smícháme oba...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Použijeme zelenou chilli papričku. Odstraníme z ní semínka a najemno nasekáme. Smícháme s nasekaným čerstvým koriandrem, limetovou šťávou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Česnek nasekáme najemno a orestujeme na sezamovém oleji. Poté přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme. Na mírném ohni cca 10min povaříme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek. Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Střídku žemle nakrájíme na plátky, zalijeme studeným vývarem a necháme 20 minut stát. Rozmícháme, osolíme a dáme vařit. Do vařícího vývaru...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Víno, hořčici, vejce, smetanu, sůl a cukr smícháme a vše šleháme metlou. Potom šodó ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Česnek a cibuli jemně nastrouháme, okurku jemně usekáme. Do rajčatového protlaku zamícháme trochu oleje a přimícháme všechny připravené suroviny. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Větší misku vytřeme rozpůleným česnekem. Do misky dáme majonézu a rozmícháme ji s worcesterem a citronovou šťávou. Podle chuti můžeme omáčku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Prolisované žloutky utřeme s pažitkou (nebo s jinými bylinkami). Přikapeme olej a přidáme hořčici, sůl a pepř. Do hotové omáčky zamícháme jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Majonézu ochutíme šťávou z citrusů a kořením. Přimícháme ušlehanou smetanu a na jemné nudličky nakrájenou šunku. Omáčku podáváme vychlazenou ke...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist