Lískové ořechy
Lískové ořechy obsahují značné množství tuků a jsou poměrně kalorické. Používají se především při výrobě čokolády a mnoha dalších cukrovinek i pekařských výrobků, lisuje se z nich také olej, který se používá i v kosmetickém průmyslu.
V této části jsou recepty, které obsahují lískový ořech jako jednu z ingrediencí. Najdete zde recepty na domácí výrobu čokolády, různé buchty a koláče, polevy a mnohé další.
Ve vetší míse smícháme mouku, vanilkový a krupicový cukr, vejce a máslo. Hněteme dokud se nevytvoří kompaktní, hladké těsto. Ze vzniklého těsta...
Ve vodní lázni rozpustíme 200g čokolády. Po mírném vychladnutí do čokolády namáčíme štětec, kterým vymažeme silikonovou formu na bonbony. Formu...
Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 8 dl osolené vody a uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme pomalu 30 minut,...
V míse rozetřeme změklé máslo a postupně přidáme cukr, vanilkový cukr a vejce. Vše utřeme do pěny. Na pěnu vsypeme prosátou mouku smíchanou s...
V míse na páře zahřejeme smíchané bílky s cukrem a šleháme je, dokud nevychladnou. Do vychladlé ušlehané hmoty opatrně zamícháme kokosovou moučku a...
Na válu smícháme prosátou mouku s cukrem, přidáme nastrouhané ořechy, žloutky, změklé máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme těsto,...
V míse nebo v robotu zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru a máslo na drobenku. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto...
Smícháme Heru s moučkovým cukrem a žloutkem, přidáme zbylé přísady a vmícháme mouku s jemně nastrouhanými lískovými oříšky. Vypracujeme těsto a...
Cukr s máslem a žloutky třeme do pěny, přidáme tvaroh a mleté oříšky. Těsto důkladně promícháme a přidáme sníh se strouhankou. Přendáme do tukem...
Vločky zalijeme horkým mlékem a necháme odležet. Poté smícháme všechny přísady a tvoříme vyšší placičky. Můžeme je ozdobit oříškem. Sušenky...