Drobné ovoce - ostatní
Drobné ovoce - jahody, vinné hrozny, borůvky, rybíz, angrešt a maliny - se používá především k přímé konzumaci, ale také na různé pekařské a cukrářské výrobky, některé druhy i do ovocných knedlíků. Z drobného bobulového ovoce se také připravují různé kompoty, džemy, marmelády, šťávy a sirupy.
V této části najdete recepty na mnoho chutných jídel - nechybí například tvarohové knedlíky plněné jahodami, borůvkový koláč s drobenkou nebo rybízová buchta. Všechny druhy bobulového ovoce se výborně hodí i k zavařování.
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na větší kostky, maso dáme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 1 1...
Do mísy vsypeme mouku, cukr, sůl, kypřící prášek, promícháme, v misce smícháme mléko, měkké máslo, rozkvedlaná vejce a směs přilijeme k mouce....
Cukr smícháme s vodou a přivedeme k varu. Přidáme brusinky a vaříme, dokud se brusinky nerozpadnou. Odstavíme a přidáme beefeater (nebo jiný gin)...
Nejdříve vymažeme koláčovou formu změklým máslem a vysypeme kokosem. Na těsto nejdříve smícháme sypké ingredience, pak přidáme tekuté a vše...
Přebrané ostružiny podlijeme lžící vody a necháme rozvařit. Potom je prolisujeme sítkem nebo umeleme na strojku a dáme znovu vařit. Po částech do...
Na plech dáme pečící papír. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme nasekané brusinky a nasekané pistácie. Mírně vychladlou směs vylijeme...
Jahody důkladně očistíme, opláchneme studenou vodou, v sítku necháme dobře okapat, větší jahody rozřízneme napoloviny. Tvaroh vložíme do misky,...
Vyšleháme si tvarohy s kefírem. Přidáme med. Vedle v misce rozmixujeme vypeckované, omyté meruňky, zakápneme citrónem, můžeme a nemusíme dosladit...
Omyté brusinky posypeme cukrem a vaříme je za stálého míchání asi 10 minut. Necháme vychladnout. Hermelíny rozkrojíme na dva silnější plátky....
Plátkovou želatinu namočíme do studené vody na 10 – 15 minut. Smetanu s cukrem zahřejeme na 80°C –nesmí se vařit. Přidáme okapanou želatinu a...