Sladkovodní ryby - ostatní

Sladkovodní ryby žijí – jak je už z názvu zřejmé – v tzv. sladkých vodách – v potocích, řekách, jezerech, rybnících… Některé druhy žijí divoce, jiné se chovají v chovných rybnících. Mezi nejvíce známé patří zcela jistě kapr, pstruh, okoun, štika, lín, tolstolobik, úhoř, sumec, candát nebo cejn. Ryby jsou velmi zdravé a sladkovodní navíc proti některým druhům mořských ryb i cenově dostupné.

Sladkovodní ryby se připravují všemi známými způsoby - mohou se vařit i dusit, péct i smažit a také grilovat. V této části najdete mnoho receptů, v kterých jsou právě sladkovodní ryby jednou z ingrediencí a zcela jistě si z nich vyberete.

Seřadit
Nalezeno 83 receptů
Zobrazení

Porci kapra osolíme a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Skoro měkkou ji zalijeme vejci rozšlehanými se solí, mlékem a nakrájenou šunkou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Smícháme strouhanku, olej, prolisovaný česnek a pečeme na plechu s pečícím papírem 10 minut. Dvě lžíce oleje, dva stroužky prolisovaného česneku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme je na kousky. Česnek a cibuli nakrájíme a osmahneme, přidáme rajčata a 10 minut povaříme omáčku. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet. Mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli a zeleninu nakrájíme na kolečka, vložíme do osolené a okyselené vody, přidáme rybu a uvaříme doměkka. Majonézu zředíme mlékem, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut. Kapra naporcujeme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Ryby zbavíme šupin, ploutví, vykucháme, omyjeme a osolíme. Připravíme marinádu z citronové šťávy smíchané s pepřem, nasekanou petrželkou a koprem....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omytou rybu potřeme vně i zevnitř solí, pepřem a citronovou šťávou. Obalíme v mouce a zvolna pečeme na másle. Upečenou rybu vyjmeme a necháme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyté líny na hřbetě nařízneme a do otvorů vložíme plátky jablka. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Čtyři pláty alobalu potřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, tymián a očištěné líny. Vše zalijeme vroucí osolenou vodou a zvolna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist