Fritování

Fritování je smažení, při kterém se potraviny vkládají do většího množství rozpáleného oleje nebo tuku, který na ně působí najednou ze všech stran. Frituje se v nerezových koších, které vkládáme do speciálních fritovacích hrnců nebo velkých smažících pánví. Při použití vhodných olejů nebo tuků je možné s jednou jejich náplní smažit i několikrát.

K fritování se používá fritéza s víkem, elektrickým ohřevem a termostatem. Potraviny se do rozpáleného oleje nebo tuku vkládají v nerezovém smažícím koši. Použít se může i smažící pánev - velká hluboká pánev s poklicí, do které se vkládá smažící koš s potravinami. Nejmodernější typy mají elektrický ohřev a termostat.

Seřadit
Nalezeno 7 receptů
Zobrazení

Filety z lososa bez kůže rozkrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na plech, vložíme pod gril a grilujeme z obou stran, až budou křupavé. Dáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min Počet komentářů k receptu1

Kuře naporcujeme na 8 kousků. Olej smícháme s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou, kmínem, paprikou, chilli vločkami, solí a pepřem. Potřeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Oloupeme a omyjeme brambory, celer, kedlubnu, cibuli a mrkev. Zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky. Postupně každý druh...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Filety z mořského jazyka vložíme do zapékací mísy, potřené 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, poklademe bylinkovým máslem, posypeme nasekanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Delší, neoloupané brambory dobře omyjeme a podélně propíchneme špejlí. Brambory na špejlích spirálovitě nakrájíme ostrým nožem a potom vytáhneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva a solí. Vajíčka rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Z omytého a osušeného citrónu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Gril si rozehřejeme na maximum. V misce vyšleháme 1 čerstvé vejce s 2 bílky se solí a 1 lžicí smetany. Kousek uzeného lososa nakrájíme na nudličky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist