Finsko
Recepty na typická jídla kuchyně Finska vás v mnoha případech překvapí svojí poměrně jednoduchou přípravou a konečná chuť hotových jídel vás nadchne. Finská kuchyně je poměrně rozmanitá a najdete v ní nejen vynikající polévky nebo ryby, ale třeba i různé lahodné moučníky. Finské jídlo se zcela jistě stane vítaným zpestřením vašeho jídelníčku.
Mleté ořechy, cukr, bílek a citrónovou šťávu zpracujeme na hmotu a tvoříme malé hromádky, které necháme oschnout. Suchou hrudku napíchneme na...
Rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky. Nastrouhanou čokoládu rozehřejeme v hrnci s 60g másla, přidáme sušenky a spojíme dohromady. Přendáme do...
Cibulku pokrájíme na drobné kousky. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a...
Očištěné rybky a oloupané, na kousky nakrájené brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme doměkka. Ze 40g másla a hladké mouky...
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a...
Borůvky z kompotu slijeme a necháme v cedníku okapat. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. V míse rozšleháme vajíčko s mlékem a...
Slanečka nejdříve zbavíme vnitřností tak, že ho ostrým nožem rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Vyčistíme, odřízneme hlavu a vložíme do hrnce...
Velkého slanečka rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, hlavu i ocas odřízneme, rybu dobře omyjeme a dáme do mísy. Zalijeme...
Z čtyř plátků tmavého chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. trojúhelníky, čtyřlístek, kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm. ...
Malé jarní brambory oškrábeme, omyjeme a rozkrájíme na na čtvrtky. Květák omyjeme a rozebereme ho na malé růžičky. Malé listy mladého špenátu...