Šéfkuchař Jaroslav Sapík je vášnivým zastáncem české kuchyně a známým se stal i díky televiznímu pořadu Česko na talíři. Vařil pro prezidenty, krále i pro papeže! Tato kuchařka nabízí jeho vynikající a chutná jídla, která si tak doma můžete sami připravit.
-
Šneci plnění nádivkou
105 minKuřecí srdíčka očistíme a odblaníme. Vložíme do vody, do které přidáme bobkový list,...
-
Zastřená vejce na špenátu
30 minPřipravíme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Opatrně vyklepeneme vejce do...
-
Rýžové noky se žampiony
20 minNa pánvi osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájené žampiony a necháme vychladnout...
-
Křišťálový sleď
45 minV rendlíku svaříme 220 ml vody, 20 ml octa, bobkový list, půlku cibule, sůl a pepř. V...
-
Kuřecí prsa nakrájíme na slabé plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a na...
-
Silnější plátek šunky nakrájíme na pruhy a vložíme do máslem (20 g) vymazaného pekáče....
-
Vejce uvaříme natvrdo přesně 8 minut, ihned ochladíme studenou vodou a oloupeme. 200 g ...
-
Závitek z lososa s humrem
26 minVejce vaříme do polotvrda asi 6 minut, ihned zchladíme a oloupeme. Do misky vyjmeme...
-
Vepřové nožičky a koleno přesekneme, vložíme do hrnce, přidáme vepřovou plec, nové...
-
Ve vodě si podle návodu na obalu připravíme želatinu na želé i na paštiku. Očištěné a...
-
Do vroucího telecího vývaru vložíme telecí brzlík a uvaříme doměkka. Brzlík vyjmeme,...