Recept

Fazolky dušené s citronovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10049

Ingredience

1 ks Citrony
750 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 932kJ
5% Sacharidy 18 g
23% Tuky 17 g
8% Sodík 159 mg
9% Bílkoviny 5 g

Fazolky dušené s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.

2

Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

3

Po odstavení z ohně přilijeme do pokrmu citronovou šťávu, podle chuti přisladíme a necháme jen prohřát.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept