Housková nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Housková nádivka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10175 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Mandle |
120 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
5 ks | Vejce slepičí |
350 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 345,8mg |
Draslík | 450,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 13,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Muškátový květ, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Housková nádivka postup přípravy receptu:
1 | 2/3 žemlí nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Zbylé žemle nastrouháme. |
2 | Utřeme máslo se žloutky, přidáme vymačkané, prolisované žemle, sůl, koření, mandle a pevný sníh z bílků lehce smíchaný s ustrouhanou žemlí. |