Bramborový nákyp s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1027 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
250 g | Brambory |
250 g | Brambory vařené ve slupce |
80 g | Cukr moučkový |
300 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 612,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory vařené ve slupce, Cukr moučkový, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme syrové brambory a nastrouháme. Vymačkáme z nich vodu a přidáme prolisované vařené brambory, vejce, mouku a sůl. |
2 | Těsto urovnáme do vymaštěného pekáčku a poklademe na něj nastrouhaná jablka. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě a během pečení potíráme máslem. |
4 | Upečený nákyp posypeme cukrem. |