Úhoř na zeleno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na zeleno
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10274 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bazalka |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Estragon |
100 g | Kerblík |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
100 g | Šalotka |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Špenát listový čerstvý |
100 g | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,4 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 362,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Estragon, Kerblík, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šťovík, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na zeleno postup přípravy receptu:
1 | Úhoře vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 6cm velké špalíky. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kousky úhoře a mírně je opečeme. |
3 | Špenát, bazalku, petrželku, šťovík, kerblík a estragon omyjeme, jemně nasekáme a přidáme k rybám. Vše podusíme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Ryby vyjmeme, vložíme do nahřáté mísy a necháme na teplém místě. |
4 | Omáčku svaříme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z ohně a zahustíme smetanou a žloutkem. |
5 | Porce úhoře na míse zalijeme omáčkou. |