Raci po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci po italsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
12 ks | Rak říční |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 342,0mg |
Draslík | 955,0mg |
Vláknina | 756,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Rak říční, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci po italsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, čerstvé raky uvaříme rychle v osolené vodě s kmínem. |
2 | Obereme klepeta a ocásky a raky rozložíme do malých zapékacích misek (nebo do lastur). Posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou, utřeným česnekem a pepřem. Zakapeme olivovým olejem a krátce nahřejeme v troubě. |