Hlíva ústřičná s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlíva ústřičná s těstovinami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10334 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Hlíva ústřičná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Sůl |
300 g | Těstoviny čtyřvaječné |
3 polévková lžíce | Tuk |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 973,1mg |
---|---|
Cholesterol | 26,8mg |
Draslík | 13,4mg |
Vláknina | 144,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Tuk, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlíva ústřičná s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Hlívy omyjeme, nakrájíme a podusíme na tuku. |
2 | Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a podlijeme vínem a smetanou. Dusíme asi 10 minut. Nakonec přimícháme nasekanou petrželovou nať. |
3 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, ocedíme a přidáme do omáčky. |