Piškotové dortové těsto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotové dortové těsto
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10348 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
180 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Solamyl |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 232g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 593,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotové dortové těsto postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem (60g) a citronovou kůrou do pěny. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh, po částech do něj zašleháme zbylý cukr a přidáme ke žloutkům. Mouku prosijeme se Solamylem, zamícháme do těsta a nakonec přidáme rozpuštěné máslo. |
3 | Obroučku dortové formy vyložíme pečícím papírem, postavíme na plech a naplníme těstem. Korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Po upečení poprášíme povrch moukou a korpus vyklopíme na papír. |