Vepřová žebírka na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka na rožni
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1000 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
0% Sacharidy 0 g
79% Tuky 59 g
19% Sodík 381 mg
72% Bílkoviny 40 g
Uhlovodany | 64,6mg |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 583,7mg |
Vláknina | 58,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián sušený, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka na rožni postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebírka omyjeme, osušíme a do masa vetřeme pepř, tymián (nebo bazalku) a sůl. |
2 | Žebírka rozdělíme na kusy a napichujeme je na rožeň. |
3 | Pečeme asi 1 1/2hodiny dozlatova. |