Marinovaní sledi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaní sledi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
200 g | Zelí červené - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 811,2mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Zelí červené - sterilizované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Sleď čerstvý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaní sledi postup přípravy receptu:
1 | Vodu svaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí. Přidáme sůl, pepř, nové koření, bobkový list, tymián a worcester. |
2 | Horkým odvarem zalijeme sledě, přiklopíme a několik minut povaříme. Necháme odležet 1 den. |
3 | Sledě vyjmeme z marinády a upravíme na mísu. Podáváme obložené červeným zelím a cibulí. |