Kedlubnový salát s jablky a jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnový salát s jablky a jogurtem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10662 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
100 g | Jogurt bílý |
300 g | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 556kJ
7% Sacharidy 24 g
6% Tuky 4 g
6% Sodík 121 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 300,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Jogurt bílý, Kedlubna, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Kedlubnový salát s jablky a jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny a jablka oloupeme a nastrouháme na nudličky. |
2 | Přidáme jogurt, olej, sůl, cukr, citronovou šťávu a nasekanou pažitku. Vše promícháme a ihned podáváme. |