Recept

Míchaná jablková žemlovka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10703

Ingredience

40 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
500 g Jablka
6 dl Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy lískové pražené
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 099kJ
27% Sacharidy 97 g
42% Tuky 32 g
3% Sodík 63 mg
37% Bílkoviny 21 g

Míchaná jablková žemlovka postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát.

2

Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny, přidáme opražené oříšky, hrozinky a vše promícháme. Dále přidáme pevný sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr a nakonec vymačkané housky. Zlehka promícháme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených žemlí, posypeme plátky jablek, přikryjeme zbylými žemlemi a ve vyhřáté troubě upečeme.

4

Upečenou žemlovku pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept