Zapečené brambory se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory se špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10887 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brambory vařené ve slupce |
10 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 826,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Uvařené, oloupané a vychladlé brambory nakrájíme na plátky. |
2 | Špenátové listy omyjeme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. |
3 | Šunku nakrájíme na malé kostičky. |
4 | Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu brambor, osolíme, vrstvu špenátových listů, vrstvu šunky, poklademe kousky másla a pokryjeme bramborami. |
5 | Během pečení brambory polijeme vejcem rozmíchaným v mléce. |