Vepřová tlačenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová tlačenka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Vepřová hlava |
2 ks | Vepřové nožičky |
1 ks | Vepřové srdce |
1 ks | Vepřový jazyk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 746,6mg |
---|---|
Cholesterol | 317,3mg |
Draslík | 437,5mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřové nožičky, Vepřové srdce, Vepřový jazyk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová hlava mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová tlačenka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nakrájíme na kostky nebo na proužky. |
2 | Část vývaru necháme odpařit na menší množství a přilijeme k nakrájenému masu. Osolíme, opepříme a naplníme do papírového střívka a volně zavážeme. Vaříme ve vývaru asi 1 hodinu. |
3 | Hotovou tlačenku vyjmeme, opláchneme horkou vodou a zatížíme. Krájíme ji až druhý den. |
4 | Podáváme s chlebem a cibulí nebo křenem. |
Poznámka
Do tlačenky můžeme přidat koření dle chuti, např. majoránku nebo česnek.