Zapečená bramborová lepenice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená bramborová lepenice
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11032 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 114,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená bramborová lepenice postup přípravy receptu:
1 | Oloupané teplé brambory rozšťoucháme. |
2 | Na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme kostičky slaniny, krátce orestujeme, přidáme překrájené zelí a vše podusíme. |
3 | Zelí promícháme s bramborami, osolíme, opepříme a okmínujeme a dáme do sádlem vymazaného pekáčku. Zapečeme v horké troubě, až se na povrchu utvoří kůrčička. |