Okouni na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouni na víně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11125 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Brambory vařené |
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Okoun říční |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Víno bílé |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 631,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 12,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citrony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun říční, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okouni na víně postup přípravy receptu:
1 | Okouny vykucháme, omyjeme a dáme vařit na 5 minut do osolené vařící vody. Vyjmeme je a stáhneme z nich kůži. Ocasy a hlavy odkrojíme. |
2 | Ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme najemno nakrájenou cibulí a vložíme zpět do vývaru. Přilijeme víno a vaříme ještě asi 6 minut. |
3 | Uvařené okouny upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a obložíme vařenými bramborami. Polijeme šťávou z trochy vývaru, do kterého jsme přidali máslo a kyselou smetanu. |