Polévka Tourin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Tourin
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11423 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
4 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 409,7mg |
Draslík | 436,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Tourin postup přípravy receptu:
1 | Oloupané cibule nakrájíme na kolečka a osmahneme na sádle tak, aby zůstaly sklovité. Zalijeme je vodou, osolíme, opepříme a několik minut povaříme. |
2 | V šálku vývaru rozmícháme žloutky, kterými polévku zahustíme. |
3 | Hotovou polévku naléváme na krajíčky tvrdého bílého chleba (veky). |