Celer dušený na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer dušený na másle
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11516 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 400,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 804,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer dušený na másle postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer nastrouháme na hrubší nudličky a za stálého míchání smažíme na másle 10 minut. Poté přikryjeme pokličkou a dusíme. |
2 | Před koncem dušení celer osolíme, opepříme, přidáme hořčici, jemně nasekanou pažitku a citronovou šťávu. |
3 | Podáváme jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.