Hlávkový salát na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11556 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Salát hlávkový |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107,6mg |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 11,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 115,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěný salát rozkrojíme na 6 dílů, dobře omyjeme a necháme okapat. |
2 | Salát vložíme na rozehřáté máslo, posypeme nasekaným koprem, osolíme a dusíme pod pokličkou, až se voda vypaří. |
3 | V polovině dávky smetany rozkvedláme mouku, zředíme ji 1 dl vody a za stálého míchání nalijeme na salát. Povaříme 5 minut, přilijeme zbylou smetanu, ocet a pokrm jen prohřejeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.