Hrachová kaše se smaženou cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová kaše se smaženou cibulkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1162 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
750 g | Hrách loupaný |
1 g | Majoránka |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 53,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová kaše se smaženou cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Hrách přebereme, několikrát propláchneme tekoucí vodou, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme bobtnat v chladničce. |
2 | Potom hrách uvaříme doměkka. |
3 | Uvařený hrách najemno umeleme nebo prolisujeme, okořeníme majoránkou, pepřem, česnekem rozetřeným se solí, rozředíme horkým vývarem a podle potřeby přisolíme. Za stálého míchání krátce povaříme. |
4 | Hrachovou kaši podáváme omaštěnou s jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle dozlatova. |