Polévka ze špenátového protlaku se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze špenátového protlaku se smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 11768 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bujón slepičí |
40 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Špenátový protlak mražený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 34,7mg |
Draslík | 232,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze špenátového protlaku se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a dobře povaříme. |
2 | Vmícháme mírně rozmrazený špenátový protlak rozkrájený na kousky, sůl, slepičí bujón a pepř. Polévku necháme přejít varem. |
3 | Nakonec přilijeme mléko a smetanu, přihřejeme, ale už nevaříme. |