Polévka z tykve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tykve
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11778 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bujón hovězí |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
7 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Tykev |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 208,7mg |
Draslík | 499,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Tykev, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tykve postup přípravy receptu:
1 | Omytou tykev oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Omyté rajče a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a vše dusíme doměkka. |
2 | Měkkou zeleninu rozmixujeme, zředíme horkým mlékem a přidáme máslo, cukr, sůl, pepř a bujón. Polévku přivedeme k varu. |
3 | Po chvíli polévku odstavíme z ohně a zjemníme žloutky, rozmíchanými se lžící mléka. |
Poznámka
Podáváme se žemlovými hranolky, osmaženými na másle.