Vejce s mozečkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s mozečkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 11889 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vepřový mozek |
6 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Vejce s mozečkovou omáčkou | |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 857,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový mozek, Zakysaná smetana, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s mozečkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uvařený mozeček prolisujeme, přidáme smetanu, okořeníme, osolíme řádně rozmícháme. |
2 | Vejce uvařená natvrdo oloupeme, podélně rozpůlíme a položíme na listy salátu. |
3 | Na každou půlku dáme část omáčky a zdobíme půlkolečkem citrónu a snítkou petrželové natě. |