Recept

Červená řepa po staročesku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11908

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 kg Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 036kJ
12% Sacharidy 43 g
6% Tuky 4 g
23% Sodík 467 mg
12% Bílkoviny 7 g

Červená řepa po staročesku postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Podlijeme pivem s přidaným bobkovým listem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.

2

Připravíme moučné máslo smícháním třeného másla a hladké mouky. Zahustíme jím šťávu z dušené řepy a povaříme.

3

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
novak@studiojkt.cz
Červená řepa po staročesku
Doporučuji použít černé pivo, po 12 řepa příliš zhořkne. Staročeská piva nebyla zřejmě tak hořká.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept