Chřest smažený v sýrovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest smažený v sýrovém těstíčku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11921 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 kg | Chřest bílý |
150 g | Kečup |
250 ml | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 209,7mg |
Draslík | 725,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest smažený v sýrovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme jej okapat na sítě. |
2 | Z nastrouhaného sýru, části mouky, mléka, rozšlehaných vajec a soli připravíme těstíčko. |
3 | Chřest rozvážeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Namáčíme jej v sýrovém těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |
4 | Smažený chřest podáváme horký s kečupem. |